YDS İçin Bilmen Gereken SADECE 4 Gramer Konusu | 2021 Soru Çözümü

YDS İçin Bilmen Gereken SADECE 4 Gramer Konusu | 2021 Soru Çözümü

YDS & YÖKDİL İngilizce tarafından hazırlanan YDS İçin Bilmen Gereken SADECE 4 Gramer Konusu | 2021 Soru Çözümü videosu ve diğer videolar seni öncelikle 3 temel alanda geliştirmeyi amaçlar:

1. Kelime hazneni geliştirmek,
2. Soru çözme tekniğini geliştirmek,
3. Çeviri becerini geliştirmek.

Aynı zamanda birer motivasyon videosu olan YDS & YÖKDİL İngilizce videoları YDS ve YÖKDİL sınavlarının olmazsa olmazı 4 farklı soru türüne odaklanır: kelime bilgisi (vocabulary), cümle tamamlama (sentence completion), paragraf tamamlama (passage completion) ve anlam bütünlüğünü bozan cümle (irrelevant sentence).

Bu kanalda yer alan videoları sınava kadar düzenli olarak takip etmek ve söz konusu videoları tekrar tekrar izleyerek öğrendiğin bilgileri pekiştirmek YDS ve YÖKDİL İngilizce sınavlarında hedef puanına ulaşmanı kolaylaştırır.

YDS & YÖKDİL İngilizce YouTube kanalına abone olup bildirimleri açarak yeni videolardan haberdar olabilirsin. Abone olmak için TIKLA.

The best time to plant a tree was 20 years ago.
The second best time is now.
Bir ağaç dikmek için en iyi zaman 20 yıl önceydi.
Bu ağacı dikmek için en iyi ikinci zaman şimdi.

Şimdi söyleyeceklerim sana biraz sıra dışı gelebilir ama ben yine de bunu sana söylemek istiyorum. 10 yıl görev yaptıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okuldaki öğretmenliği bırakıp Dışişleri’nde çevirmen olarak çalışmaya başladığım için bir gün bile pişman olmadım. Yine, göreve başladıktan 3 yıl sonra Dışişleri’nden ayrılıp kendi yaptığım bir karavanla cebimde beş parasız yola koyulduğum, kıyıda köşede kalmış, bırakılmış insanların peşinden koştuğum için de hiç pişmanlığım olmadı. Şu an akademik çalışmalarımı yürüttüğüm İsviçre’den sonraki adresim neresi olur bilmiyorum. Ama bu adres neresi olursa olsun yine kendi tercihlerimin sonucunda atılan bir adım olacağından emin olabilirsin. Ve attığın adımların sorumluluğunu da almayı bildiğin sürece iyi kiler hep keşkelere karşı galip gelir, unutma. Yapmak, etmek, gitmek istiyorsan bugün yap, et ya da git. Bugün yapamıyor, edemiyor, gidemiyorsan bunun için en azından yarın için çaba göster; kağıdı kalemi al eline, bu yapışı, edişi, gidişi planla. Sorumluluğu eline al, iyimserliği ve eylemi bırakma.

Bütün bu anlattıklarımın YDS ve YÖKDİL sınavları ile ne ilgisi var? Bu sınavlar bahsettiğim sorumluluğun, eylemin ve yerini iyi kilere bırakmasını dilediğim keşkelerin önemli bir başlangıç noktası. Ve bu sınavlara dair öğrencilerin cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri şu: Kelime mi yoksa gramer mi? Bununla ilgili hazırladığım video linkini ekranın şu sağ üst köşesine ve videonun altına bırakıyorum, mutlaka izle. Sağ üst köşe demişken sağ alt köşeye tıklayarak bu “birilerinin hayatına dokunabilme projesi”nin bir parçası olabilirsin. Böylece, bundan sonraki başka özgün içerikli videolardan da haberdar olabilirsin. Tekrar sorumuza dönecek olursak… hedef puanın 80 ve üzeri değilse YÖKDİL için, ama özellikle de YDS için sadece şimdi sayacağım 4 gramer konusunu bilmen yeter de artar bile. Onun dışında hem YDS hem de YÖKDİL %80 kelime bilgisi! Hocam emin misin? Eminim. Sadece 5 hafta gibi kısa bir süre içinde 56 puandan 80 puana ulaşan öğrencime bu 4 gramer konusundan başka gramer konusu anlatmadım. İşin aslı; hiçbir öğrencime bu 4 gramer konusundan başka gramer anlatmıyorum ve kısa sürede aldığımız yüksek puanlar şaşırtıcı. Motive edici bu deneyimlerden bazılarını ayrıntılı biçimde okumak istersen ilgili linkleri bu videonun altına ekliyorum. Peki, nedir YDS ve YÖKDİL için sadece bilmen gereken bu 4 gramer konusu? Hazır ol, söylüyorum:

1. Tenses (zamanlar)
2. Active-Passive Voice (etken-edilgen cümleler)
3. Relative Clause (who, which, that, whose, where, when)

Sonraki videolarda bu gramer konu başlıklarına ayrıntılı bir şekilde değinirim. Peki, dördüncüsü? Bilmen gereken son ama en az ilk üçü kadar önemli olan gramer konusunu videonun sonuna sakladım. Onu paylaşmadan önce bugün seninle yine özgün bir YDS ve YÖKDİL İngilizce sorusuna bakmak istiyorum: kelime bilgisi soru çözümü. Soruyu çözerken sadece soru çözme tekniğini geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda kelime hazneni ve çeviri becerini de geliştireceğiz.

Başlıyoruz…

YDS ve YÖKDİL için bilmen gereken dördüncü gramer konusunu merak ettiğini biliyorum. İşte söylüyorum: Koşul cümleleri dediğimiz “if clause” gramer konusu. Type 0, Type 1, Type 2 ve Type 3 olarak farklı başlıklara ayrılan “if clause” konu başlığı altında, ayrıca, “karma tür” şeklinde Türkçeye çevrilen Mixed Type’ı da bilmen gerek. Tekrar ediyorum; YDS ve YÖKDİL’de hedefin 80 puan ve üzeri değilse bu 4 gramer konusu dışında kendini gramer öğrenmek için kasma. Zaten okuduğun ve anladığın her yeni cümlede, paragrafta gramer bilginin de zamanla kendiliğinden geliştiğini göreceksin. Kendin için bir güzellik yapacaksan cümle içinde geçen bol bol kelime öğrenmeye gayret göster, çokça paragraf oku ve çıkmış sorular başta olmak üzere olabildiğince çok soru çöz. Tabii ki bunu yaparken zaman ve enerjini boşa harcamamak adına doğru kaynak kitapları kullandığından emin ol. Özellikle YDS’yi çok kolaylaştıran 3 kaynak kitap önerimi bilmek istersen hemen şuraya, ekranın sağ üst köşesine ve videonun altına ilgili linki bırakıyorum. Bu kaynak önerileri videosunu izledikten sonra hiç vakit kaybetme, YDS ve YÖKDİL’den yüksek puan almanın 5 püf noktasını bütün ayrıntıları ile anlattığım diğer videoya da bir bak derim. Onun linkini de hem şuraya, ekranın sağ üst köşesine hem de videonun altındaki açıklamalar kısmına bırakıyorum. Hâlâ aklına takılan bir şey olursa yorum kısmına yazmayı unutma.

Ve geçmiş geçmişte kaldı, ilki ya da ikincisi; bu YDS ve YÖKDİL İngilizce ağacını dikmek için en iyi zaman şimdi.

Kolay gelsin.

YDS & YÖKDİL İngilizce YDS İçin Bilmen Gereken SADECE 4 Gramer Konusu | 2021 Soru Çözümü videosunda öne çıkan İngilizce kelimeler (İngilizce fiiller, isimler, sıfatlar, zarflar, bağlaçlar, vs.) ve Türkçe anlamları:

migration: göç
both … and: hem … hem de
voluntary X involuntary: gönüllü X gönülsüz
clearly: açık biçimde
means: araç, yol, yöntem
people: insanlar, halk
African: Afrikalı
disperse: dağılmak, yayılmak
throughout the world: dünya çapında
incentive: dürtü, güdü, teşvik
descent: köken, soy, nesil
exception: istisna
influence: etki, tesir
detection: buluş, tespit, keşif
Like: Beğen
Subscribe: Abone ol
Comment: Yorum yap
Ask a question: Soru sor

K a m b e r H o c a . c o m
YDS & YÖKDİL Yaşam Koçu

 

#yds #yökdil #KelimeBilgisi

Yazar hakkında

Kamber Hoca administrator

YDS & YÖKDİL Yaşam Koçu Kamber Hoca, sade ve sadece YDS & YÖKDİL İngilizce dersi verir, öğrencilerinin YDS & YÖKDİL İngilizcede başarılı olabilmeleri için onları güdüler ve cesaretlendirir, 7/24 WhatsApp desteği ile her an öğrencilerinin yanında olur ve mutlak başarı sağlar: "YDS & YÖKDİL İngilizce bir yaşam biçimidir."