YDS & YÖKDİL İngilizce tarafından hazırlanan YDS Çıkmış Sorular – İzlemeden Sınava Girme! | 2021 Soru Çözümü videosu ve diğer videolar seni öncelikle 3 temel alanda geliştirmeyi amaçlar:
1. Kelime hazneni geliştirmek,
2. Soru çözme tekniğini geliştirmek,
3. Çeviri becerini geliştirmek.
Aynı zamanda birer motivasyon videosu olan YDS & YÖKDİL İngilizce videoları YDS ve YÖKDİL sınavlarının olmazsa olmazı 4 farklı soru türüne odaklanır: kelime bilgisi (vocabulary), cümle tamamlama (sentence completion), paragraf tamamlama (passage completion) ve anlam bütünlüğünü bozan cümle (irrelevant sentence).
Bu kanalda yer alan videoları sınava kadar düzenli olarak takip etmek ve söz konusu videoları tekrar tekrar izleyerek öğrendiğin bilgileri pekiştirmek YDS ve YÖKDİL İngilizce sınavlarında hedef puanına ulaşmanı kolaylaştırır.
It’s better to have tried and failed than never tried,
you can rest easy knowing you gave it a go.
Deneyip yanılmak hiç denememekten iyidir,
en azından denediğini bilip rahatlarsın.YDS çıkmış sorular neden önemli? Aslında, daha önce bir başka videoda bundan kısaca bahsetmiştim, o videoyu şu sağ üst köşeye ve videonun altında açıklamalar kısmına bırakıyorum. Bu videoda ise çıkmış sorular konusunu biraz daha ayrıntısıyla anlatmak istiyorum, çünkü ister YDS’ye ister YÖKDİL sınavına hazırlan, sınav öncesi çıkmış sorularla ilgili mutlaka bilmen gereken birkaç önemli nokta var.
Öncelikle, hiçbir şey bilmeden çıkmış sorulardan kaç doğru çıkardığının hiçbir önemi yok. 80 sorudan 10 doğru da çıkarabilirsin 1 doğru da veya YDS İngilizcede nispeten iyisindir de 50 doğru çıkarırsın. YDS veya YÖKDİL çalışmaya çıkmış sorularla başlamak önemli; çünkü çıkmış sorularla YDS ya da YÖKDİL İngilizce çalışmaya başlamak elindeki kaynakları çalışırken özellikle hangi noktalara dikkat etmen, nelerin altını çizmen gerektiği konusunda seni aydınlatır, başka bir ifadeyle, seni uyarır. Böylece elindeki 300 sayfalık kaynağın 300 sayfasının altını çizmek yerine belki 30, belki 40 sayfasının altını çizmen gerektiğini fark edersin ya da 3 sayfa bile altı çizilmesi gereken önemli bir bilgi yoktur o kitapta da bunu anlar ve onunla vakit kaybetmek yerine yeni bir kaynakla devam etme kararı alırsın. Tam bu noktada, zihinlerde bir başka önemli soru doğuyor? YDS İngilizce için hangi kaynak kitapları kullanmalıyım? Bununla ilgili hazırladığım YDS’yi çok kolaylaştıran 3 kaynak kitap önerisi videosunu yine şuraya, sağ üst köşeye ve videonun altına bırakıyorum.
YDS’ye çıkmış sorularla başlamanın bir başka can alıcı nedenini ise videonun sonuna sakladım. Önce, birlikte günün YDS ve YÖKDİL İngilizce soru çözümüne bakalım: kelime bilgisi sorusu. Her videoda olduğu gibi yine amacımız kelime hazneni, çeviri becerini ve soru çözme tekniğini geliştirmek. Soru çözümüne geçmeden önce küçük bir hatırlatma: Bu kanala abone olarak, videoları beğenerek ya da yorum yazarak bu tür videolar üretme motivasyonumu artırabilir ve bu videoların daha fazla insanın hayatına dokunmasına yardımcı olabilirsin.
Başlıyoruz…
YDS’ye çıkmış sorularla başlamanın bir başka can alıcı nedenine gelince… Çıkmış soruları en sona bırakayım ki YDS İngilizce öncesinde elimin altında ‘orijinal’ sorular bulunsun düşüncesinden kesinlikle vazgeçmelisin. Hiçbir YDS İngilizce deneme sınavı YDS İngilizce çıkmış soruları tadında değildir ve cevapları çoğu zaman gerçek sınavın açıklığına ya da sadeliğine sahip olmaz. YDS İngilizce çıkmış sorularının cevapları ÖSYM’nin sorular aleyhine açılabilecek olası davalara karşı bir tedbiri olarak olabildiğince belirgindir ve doğru ipuçlarını takip eden bir öğrenci için çoğu zaman “Ben buradayım!” diye haykırır. Bu çığlığı duy; doğru cevap orada, YDS İngilizce çıkmış sorularda.
Kolay gelsin.
YDS & YÖKDİL İngilizce YDS Çıkmış Sorular – İzlemeden Sınava Girme! | 2021 Soru Çözümü videosunda öne çıkan İngilizce kelimeler (İngilizce fiiller, isimler, sıfatlar, zarflar, bağlaçlar, vs.) ve Türkçe anlamları:
decline: düşüş, azalış
forest: orman
reduce: azaltmak, düşürmek
mushroom: mantar
nut: kuru yemiş
herb: bitki, ot
berry: yemiş, yumuşak meyve
further: daha fazla
peasant: köylü, çiftçi
diet: diyet, gıda, beslenme
supply: arz, tedarik
value: değer
price: fiyat, ücret
cost: masraf, maliyet
demand: talep, rağbet
Like: Beğen
Subscribe: Abone ol
Comment: Yorum yap
Ask a question: Soru sor
K a m b e r H o c a . c o m
YDS & YÖKDİL Yaşam Koçu
#yds #yökdil #KelimeBilgisi
YDS & YÖKDİL İngilizce tarafından hazırlanan YDS’ye Sıfırdan Başlamak | 2021 Soru Çözümü videosu ve diğer videolar seni öncelikle 3 temel alanda geliştirmeyi amaçlar:
1. Kelime hazneni geliştirmek,
2. Soru çözme tekniğini geliştirmek,
3. Çeviri becerini geliştirmek.
Aynı zamanda birer motivasyon videosu olan YDS & YÖKDİL İngilizce videoları YDS ve YÖKDİL sınavlarının olmazsa olmazı 4 farklı soru türüne odaklanır: kelime bilgisi (vocabulary), cümle tamamlama (sentence completion), paragraf tamamlama (passage completion) ve anlam bütünlüğünü bozan cümle (irrelevant sentence).
Bu kanalda yer alan videoları sınava kadar düzenli olarak takip etmek ve söz konusu videoları tekrar tekrar izleyerek öğrendiğin bilgileri pekiştirmek YDS ve YÖKDİL İngilizce sınavlarında hedef puanına ulaşmanı kolaylaştırır.
You raze the old to raise the new.
Yenisini yetiştirmek için eskisini kazırsın.YDS İngilizce sınavında başarılı olmak için ‘sıfırdan’, yani “am, is, are”dan başlaman gerekmez. Aynı şekilde, YÖKDİL sınavı için de sıfırdan başlaman gerekmez. Hatta birçoğumuzun kısıtlı zamana karşı yarıştığı böyle bir dünyada ‘sıfırdan’ başlamak YDS ve YÖKDİL İngilizce sınavları için ciddi zaman kaybıdır. Doğru yöntemleri kullanarak disiplinli bir çalışma sergileyen ve mümkünse bu konuda destek alan herkes ‘sıfırdan’ başlamadan çok rahat YDS ve YÖKDİL’den 50’den 90’a dilediği puanı alabilir. Beyin, birçoğumuzun tahmin ettiğinden çok daha karmaşık bir yapıya sahiptir ve sen onu neye ne kadar yorar, zorlarsan o yönde yol alır. YDS ve YÖKDİL İngilizcede sürekli basit konularla haşır neşir olan beyin, özellikle kısıtlı zaman söz konusu olduğunda, bir üst seviyeye geçmekte zorlanır ve sınav günü çatıp geldiğinde sonuç çoğu zaman hüsran olur. Oysa, YDS ve YÖKDİL sınavlarına çalışmaya çıkmış sorularla başlayan bir öğrenci zaten sınav heyecanını daha ilk adımdan tatmış olur ve bilinmezlik ortadan kalkacağı için bir süre sonra o öğrenci için YDS ya da YÖKDİL korkulacak bir unsur olmaktan çıkar. Bu noktada, YDS ve YÖKDİL’den yüksek puan almanın 5 püf noktasını ayrıntılı biçimde anlattığım videoyu şu sağ üst köşeye bırakıyorum, bir bak derim.
Bu videonun motivasyon konuşmasını bu kez videonun sonuna sakladım, umarım videoyu sonuna kadar izlersin. Kanalımızın amacını biliyorsun; dünün, bugünün ve öyle görünüyor ki yarının olmazsa olmazı İngilizce konusunda seni güçlendirmek, karşına çıkacak fırsatlara bir adım daha hazırlamak seni. Tam da bu yüzden, lafla peynir gemisi yürümez diyor ve günün sorusuna geçiyoruz: YDS ve YÖKDİL İngilizce cümle tamamlama soru çözümü. Soruyu çözerken hem soru çözme tekniğini hem kelime hazneni hem de çeviri becerini geliştireceğiz.
Başlıyoruz…
Kendimi bildim bileli etrafımda hayattan bir şeyler isteyen, hatta yapabiliyorsa çok şeyin hayalini kuran yüzlerce, binlerce insan oldu. Herkes hayattan bir sürü şey istiyor, fakat bir bakıyorsun çok azı bu hayalleri gerçekleştirebiliyor. Bunun çokça nedeni olsa da belki de en önemlisi; birçoğumuz sadece istemekle, hayal kurmakla kalıyor ve çok çok azımız bu isteklere, hayallere giden yolda yeterince emek harcıyor. Burada yayımladığım motivasyon videolarını istersen sabahlara kadar defalarca izle, sana belli bir bakış açısı, ufuk kazandırsa da hayallerin için gerçekten adım atmaya, emek harcamaya vesile olmuyorsa gidebileceğin nokta oldukça sınırlı. Kısacası, İngilizceyi halletmeden hayallerin hep yarım.
Kolay gelsin.
YDS & YÖKDİL İngilizce YDS’ye Sıfırdan Başlamak | 2021 Soru Çözümü videosunda öne çıkan İngilizce kelimeler (İngilizce fiiller, isimler, sıfatlar, zarflar, bağlaçlar, vs.) ve Türkçe anlamları:
collected artifacts: toplanmış eserler
interested in: ile ilgili, meraklı
archeological research: arkeolojik araştırma
whereas: oysa, iken
metaphor: mecaz, benzetme
even worse: daha da kötüsü
public understanding: kamu anlayışı
decline: azalmak, zayıflamak
incomprehension: anlamazlık, kavrayamama
when: -dığı zaman, -dığında
archeologist: arkeolog, kazıbilimci
discover: keşfetmek
ghost sites: hayalet yerler
though = although: rağmen
archeological dig: arkeolojik kazı
investigation: araştırma, soruşturma
evolution: evrim
decorate: süslemek
frequently: sık sık, sıkça
patient: hasta; sabırlı
Like: Beğen
Subscribe: Abone ol
Comment: Yorum yap
Ask a question: Soru sor
K a m b e r H o c a . c o m
YDS & YÖKDİL Yaşam Koçu
#yds #yökdil #CümleTamamlama